Onze diensten

Wij verzorgen de dakbedekking van eengezinswoningen met timmer- en bliksmidwerk. Complete dakconstructie volgens individuele eisen.

Overzicht diensten van De Vries Daktotaal

Als dakspecialist bieden wij een breed scala aan werkzaamheden aan. Hieronder vallen alle aspecten van een dak. Dit gaat verder dan enkel de dakpannen of het dakleer, maar denk hierbij ook aan de randzaken die van net zo groot belang zijn. Een opsomming van taken die wij voor onze klanten uitvoeren, zowel zakelijk als voor de particuliere markt:.

  • Dakgoten aanleggen/schoonmaken/repareren
  • Nieuw dak aanleggen
  • Dakonderhoud
  • Geheel dak renoveren
  • Toevoegen van dakisolatie
  • Dakdoorvoeren aanbrengen of dichten

Bovenstaande klussen worden op maandbasis allemaal wel bij ons aangevraagd. Voor de platte en hellende daken is het mogelijk om alle soorten dakbedekkingen bij ons neer te leggen. Wij zullen adviseren op basis van de huidige situatie en toekomstige plannen. Het aanvragen van een gratis dakinspectie kan hierin helpen om de status van dit moment te bekijken.

Hellend dak

Het grootste gedeelte van de hellende daken is bekleed met dakpannen. Deze gaan onder normale omstandigheden heel lang mee. Hierdoor zie je ze ook nog op veel oude huizen liggen. Uiteindelijk zijn ook deze ene keer aan vervanging toe of ontstaat er wel eens schade. Zeker bij stormschade zien we dat deze vaak betrekking hebben op pannendaken.

Naast de dakpannen heeft het dak ook vaak nog een schoorsteen of andere afvoeren. De aanhechtingen hierbij kunnen ook voor lekkages zorgen. Het is daarom goed om deze te laten controleren. Ditzelfde geldt voor dakgoten, hier kan een verstopping optreden waardoor deze overstroomt. Dit kan dan ook naar binnen lopen wat voor een grote lekkage kan leiden. Als onze dakspecialist het dak op gaat, zal deze altijd de zwakke punten van het dak controleren, dat zijn dus onder andere bovenstaande punten.

Platte daken

De levensduur voor een plat dak is vaak wat korter. Grote kans dat deze met dakleer is bekleed en of dit nou bitumen of EPDM is, na zo een 20 tot 30 jaar is er wel echt een kans op lekkages. Uiteraard zal dit van nog meer aspecten afhangen, maar vaak kom je na een regenbui erachter dat er opeens ergens een lek zit. Het voordeel van dakleer is dat het vaak wel eenvoudig is op te sporen en vervolgens kan het ook relatief gemakkelijk worden opgelost. Als is het repareren van een lekkage veelal tijdelijk, want bij een oud dak is de kans op een ander lek aanwezig. Bij een oud dak is het dan verstandig om het complete dak opnieuw te laten dekken.

Zijn er andere wensen met het platte dak, dan kunnen wij hiervoor ook de mogelijkheden inspecteren. Zo krijgen wij steeds vaker de vraag binnen over het aanleggen van een groendak of het plaatsen van zonnepanelen. Laat het dak vooraf goed controleren of de huidige constructie hier geschikt voor is. De Vries Daktotaal helpt hier graag bij

Gratis een offerte aanvragen

Ontvang een offerte voor de dakwerkzaamheden